Miód nektarowy wielokwiatowy - Prosto z naszej pasieki
Jeden z najpopularniejszych rodzajów miodu. W zależności od pory zbioru przybiera różne barwy i smak: z roślin wiosennych ma barwę jasną i łagodny smak, natomiast ten zbierany jesienią jest ciemniejszy i charakteryzuje się bardziej wyrazistym smakiem i aromatem. Miód nektarowy wielokwiatowy GAL łączy w sobie właściwości różnych pożytków pszczelich i jest pozyskiwany z polskich pasiek zlokalizowanych na terenach przyjaznych naturze, którymi osobiście się opiekujemy.
Pokaż miodku, co masz w środku. Wartości odżywcze
Miód składa się głównie z węglowodanów, ale o jego prozdrowotnych właściwościach decydują zawarte w nim:
- witaminy (A, B1, B2, B6 i B12)
- kwasy organiczne (glukonowy, cytrynowy, jabłkowy, pantotenowy)
- kwas foliowy, biotyna
- składniki mineralne (magnez, krzem, fosfor, potas, wapń, żelazo, chlor)
- enzymy i biopierwiastki
Wszechstronne zastosowanie miodu wielokwiatowego
Miody wielokwiatowe wzmacniają naturalną barierę ochronną organizmu. Regularne spożywanie miodu, to także naturalne wspomaganie pracy serca, wątroby i usprawnienie funkcjonowania układu pokarmowego. Dzięki zawartości krzemu miód wpływa również na zdrowy wygląd skóry, wzmocnienie włosów i paznokci.
Na przestrzeni setek lat udowodniono, że regularne spożywanie miodu:
- pomaga obniżać ciśnienie tętnicze krwi
- pomaga w regeneracji wątroby
- ułatwia zasypianie
- usprawnia pracę mózgu
Miód nektarowy wielokwiatowy GAL jest doskonałym uzupełnieniem codziennej diety. Charakteryzuje się doskonałym smakiem i aromatem, ulega naturalnemu procesowi krystalizacji, który nie wpływa na smak i właściwości miodu.