27.11.2013

Jak powstają kapsułki z tranem 'od kuchni'?

Z przyjemnością przedstawiamy Państwu fragment programu „Tak to się robi w Wielkopolsce” wyemitowanego w TV Wielkopolska pod koniec października 2013 roku.

Program w przystępny sposób ukazuje proces produkcji tranu w kapsułkach GAL, wprowadza telewidza do naszych hal produkcyjnych „od kuchni”.

Proces produkcji tranu norweskiego pokazany jest krok po kroku od momentu dostarczenia do GAL samego tranu. Mają Państwo okazję dowiedzieć się i zobaczyć z czego powstają kapsułki w których zamknięty jest tran, jak wygląda linia produkcyjna, jak dbamy o najwyższa jakość tranu norweskiego GAL oraz jak weryfikujemy produkt na każdym etapie produkcji. W ramach ciekawostki dodamy, że w każdym z tych etapów uczestniczą nie tylko precyzyjne maszyny, ale także kamery i człowiek.

Jeśli są Państwo zainteresowani innymi ciekawostkami np. ile tranu rocznie zostaje zakapsułkowanych czy jaka jest ilość kapsułek produkowana w cyklu 24-godzinnym, to zachęcamy do obejrzenia filmu.