TRAN

  • ZOBACZ WYNIKI NIEZALEŻNYCH BADAŃ NAD JAKOŚCIĄ TRANÓW GAL więcej

OLEJ Z ORZECHÓW WŁOSKICH TŁOCZONY NA ZIMNO Suplement diety



 OMEGA-3, OMEGA-6, OMEGA-9

WYSOKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZÓW WIELONIENASYCONYCH 

Składniki kapsułki: zimnotłoczony olej z nasion orzecha włoskiego
Składniki otoczki: żelatyna pochodzenia zwierzęcego, substancja wiążąca (glicerol)

Otoczka kapsułki nie jest przeznaczona do spożycia.

Zawartość składników na zalecaną dzienną porcję produktu (1 kapsułka):

Zawartość składników na zalecaną dzienną porcję produktu:
  1 Kapsułka
Olej z nasion orzecha włoskiego 3,00 g
w tym:  
Kwasy tłuszczowe jednonienasycone:  
Omega-9 kwas oleinowy 0,51 g
Kwasy tłuszczowe wielonienasycone:  
w tym:  
Omega-6 kwas linolowy (LA) 1,80 g
Omega-3 kwas alfa-linolenowy (ALA) 0,39 g

 

Przeznaczenie:

Olej z nasion orzecha włoskiego dostarcza niezwykle cennych dla organizmu kwasów tłuszczowych z grup Omega-3,  Omega-6 i Omega-9. Zastępowanie w diecie tłuszczów nasyconych tłuszczami nienasyconymi pomaga w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi. Kwas oleinowy jest tłuszczem nienasyconym. Zawarte w oleju z nasion orzecha włoskiego kwasy alfa-linolenowy ALA i linolowy LA pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi, korzystne działanie występuje w przypadku spożywania 2 g ALA i 10 g LA dziennie.

Sposób użycia:

1 kapsułka dziennie/1 osobę dorosłą. Po ukręceniu końcówki kapsułki wycisnąć zawarty
w kapsułce olej na pieczywo, do sałatek, surówek, deserów. Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplementy diety nie mogą być stosowane jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Kapsułki typu twist-off

Taka forma zamknięcia pozwala przedłużyć trwałość oleju, chroniąc wielonienasycone kwasy tłuszczowe przed utlenianiem. Sięgając po tak zabezpieczony produkt mamy pewność, że zachowuje on swoje cenne właściwości.

Uwaga: Zmętnienie (pojawienie się osadu) w kapsułkach preparatu jest zjawiskiem naturalnym i nie stanowi wady produktu. Olej z orzechów włoskich powinien być stosowany wyłącznie na zimno – nie należy podgrzewać i smażyć na nim potraw, gdyż powoduje to utratę wartości odżywczych oleju. Pod wpływem wysokiej temperatury i dostępu tlenu dochodzi do utleniania się wielonienasyconych kwasów tłuszczowych, w wyniku czego powstają związki szkodliwe dla zdrowia.

Zawartość:

40 kapsułek po 3 g/1 kapsułkę.