TRAN

  • ZOBACZ WYNIKI NIEZALEŻNYCH BADAŃ NAD JAKOŚCIĄ TRANÓW GAL więcej

NASIONA WIESIOŁKA



WYSOKA ZAWARTOŚĆ TŁUSZCZÓW WIELONIENASYCONYCH I BŁONNIKA POKARMOWEGO

Nasiona wiesiołka cechuje wysoka zawartość tłuszczów wielonienasyconych,  w tym kwasów tłuszczowych Omega-6. Charakteryzują się one również wysoką zawartością błonnika pokarmowego. Zawarty w nasionach wiesiołka kwas linolowy (LA) pomaga  w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi (korzystne działanie występuje  w przypadku spożywania 10 g LA dziennie), natomiast kwas gamma-linolenowy (GLA) pomocny jest w utrzymaniu prawidłowej struktury, elastyczności i wyglądu skóry.

Wartość odżywcza w 100 g nasion wiesiołka:

 Wartośc energetyczna  1795 kJ / 435 kcal
 Tłuszcz  22 g
 w tym:  
 - kwasy nasycone  1,7 g
 - kwasy jednonienasycone  1,9 g
 - kwasy wielonienasycone  17 g
 Węglowodany  
 w tym: Cukry  0,6 g
 Błonnik  44 g
 Białko  18 g
 Sól  0 g
 Kwasy tłuszczowe Omega-6  16,9 g
 w tym:  
 - kwas linolowy (LA)  15,3 g
 - kwas gamma-linolenowy  1,5 g

Liczba porcji w opakowaniu: 25 (1 łyżka = 8 g)

Sposób przechowywania:

Przechowywać w temperaturze pokojowej do 25°C w suchym miejscu. Chronić przed światłem.

Sposób użycia:

Stosować rozdrobnione nasiona, popijając wodą lub jako dodatek do napoju lub posiłku. Stosować 1 łyżkę nasion do 2 razy dziennie. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.

Masa netto:

200 g